Stoelmassage

Stoelmassage is een specifieke, laagdrempelige massagemethode. Kenmerkend aan stoelmassage is o.a.:

  • massage op een speciale stoel;
  • het doel is gericht op algehele ontspanning;
  • de masseur oefent druk uit met handen, handpalmen en vingers;
  • masseur beroert rug, schouders, nek, armen, handen en hoofd;;
  • de stoelmassage wordt op de kleding toegepast;
  • de stoelmassage is een relatief kortdurende massagebehandeling;
  • de stoelmassage kan gemakkelijk op de werkplek worden gegeven.
Stoelmassage in actie

Stoelmassage is massage op een speciaal daarvoor ontworpen stoel

Stoelmassage is een massage op een speciaal voor deze vorm van massage ontwikkelde ergonomische stoel met als doel, totale ontspanning. Bij de stoelmassage oefent de masseur druk uit met de handen, handpalmen en vingers op de rug, schouders, nek, armen en handen en hoofd waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.

Een stoelmassage is laagdrempelig omdat de massage over de kleding heen wordt gegeven. Er komt dus ook geen massage-olie aan te pas. Binnen 20 minuten voelt men zich zowel lichamelijk als geestelijk een stuk fitter.

Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Het lichaam komt door de massage weer goed in balans.

Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het vermindert o.a. stress en vermoeidheid en kan de werksfeer en prestaties verbeteren. Daarnaast bevordert het de energiedoorstroming en versoepelt het de spieren en gewrichten.

Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI (CANS) en symptomen van stress.